Software Roxit als voorbereiding op Omgevingswet

Provincie Limburg en Roxit slaan handen ineen

door
redactie

De provincie Limburg bundelt de krachten met Roxit. Met behulp van de softwaresuite Squit 20/20 van Roxit gaan de Provincie Limburg, beide regionale uitvoeringsdiensten, de veiligheidsregio’s en 22 gemeenten in Limburg, samen werken in één gemeenschappelijke informatievoorziening voor vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH).

Gedeputeerde van de provincie Limburg Hans Teunissen en Roxit CEO Rob Steneker hebben gezamenlijk hun handtekening gezet onder het contract. Teunissen: "Voordeel van deze gezamenlijke voorziening is dat de dienstverlening wordt verbeterd. Door informatie te delen kunnen de overheden efficiënter samenwerken. Daarmee worden burgers en bedrijven beter én sneller geholpen. Tevens worden er hierdoor kosten bespaard.”

Met deze samenwerking bereidt Roxit weer gemeenten en overheidsinstanties voor op de komst van de nieuwe omgevingswet. Rob Steneker: “Wij zijn erg trots op onze deelname aan deze unieke samenwerking in Limburg. De deelnemende organisaties zijn met onze oplossing optimaal geïnformeerd, zodat zij bewust én snel de juiste beslissingen kunnen nemen.”

Lees hier meer over de software van Roxit