Roxit draagt bij aan ontwikkeling

Bureaustoelen Roxit helpen boeren in Malawi

door
redactie

Roxit Zwolle heeft het kantoor onlangs een make-over gegeven. Zo is er o.a. een nieuwe vloer ingelegd, is het kantoor in grootte toegenomen en zijn er nieuwe bureaustoelen aangeschaft. De oude bureaustoelen zijn ingezet om Stichting the art of Charity te ondersteunen bij hun project in Malawi.

Malawi is één van de armste landen ter wereld. Door droogte en klimaatveranderingen lukt het de boeren niet om voldoende mais te produceren, wat wordt gezien als een dagelijkse voedingsbron. Het gevolg is dat er ook dit jaar weer 2 miljoen mensen gevaar lopen door een dreigende hongersnood. De Stichting the art of Charity zet zich in om de boeren in Malawi gebruik te laten maken van verrijkt compost en de dagelijkse dauw waardoor de oogst vele malen hoger uitvalt. In 2012 begon de educatie van 27 boeren, maar ondertussen zijn er al 3500 deelnemers. Helaas is dit nog niet voldoende. In december wil de Stichting the art of Charity starten met 4900 deelnemers. De oude bureaustoelen van Roxit Zwolle dragen hieraan bij.

Directiesecretaresse Yvette Borsboom had de eer om de oude bureaustoelen over te dragen aan Henk Blok van Stichting the art of Charity. De bureaustoelen worden verkocht in hun showroom in Wezep. De gehele opbrengst (goed voor 100.000 maaltijden) gaat naar Malawi. Naast de maaltijden krijgen de boeren de juiste educatie, zodat zij kunnen werken aan een betere toekomst!